Vårt franchisingkoncept

Vad betyder det att starta ett franchisingavtal med Reitan Convenience och vilka fördelar finns det med att driva en Pressbyråbutik?

Rätten till varumärket
Pressbyrån är ett väldigt folkkärt och etablerat varumärke. Vem har inte handlat glass, biljetter eller tidningar hos oss? Som franchisetagare får du tillgång till ett av Sveriges mest kända butikskoncept.

Vi finns överallt
Pressbyrån består idag av cirka 300 butiker. Varje vecka passerar mer än 4,5 miljoner människor en Pressbyrå. 

Gör det du är bra på
För att varje franchisetagare ska kunna fokusera på drift och försäljning sköter Reitan Convenience i Sverige all bokföring och löneadministration.

Du är aldrig ensam
Det mest grundläggande för samarbetet mellan franchisetagaren och Reitan Convenience i Sverige är att vi har ett gemensamt mål om att uppnå bästa resultat. Som franchisetagare får du alltid stöd och hjälp av vår säljavdelning. Även fast du är egenföretagare har du en stor organisation bakom dig.

Oslagbara inköpspriser
Grunden för Pressbyråns koncept är ett enhetligt varu- och tjänstesortiment samt förmånliga inköpsvillkor. Här har franchisetagaren stor hjälp av inköpsavdelningens nära samarbete med leverantörerna.

Kampanjer som syns
Reitan Convenience i Sverige ansvarar för all reklam- och marknadsföring. Vårt servicekontor hjälper till att ta fram genomtänkta koncept och inventarierna är både en del av butikskonceptet och en del av varumärket.

Växa i rollen
Reitan Convenience i Sverige satsar mycket på information och utbildning. Det gör vi för att vi vet att detta är en förutsättning för Pressbyråns fortsatta positiva utveckling.

Genom oss får du tillgång till utbildningsprogram både för dig själv och dina medarbetare. Inför ditt tillträde i din butik deltar du både i digital och praktisk utbildning som täcker alla delar som du kommer i kontakt med i din roll som franchisetagare.

Vanliga frågor om att vara franchisetagare inom Pressbyrån finner du här