Vårt franchisingkoncept

Vad betyder det att starta ett franchisingavtal med REITAN CONVENIENCE och vilka fördelar finns det med att driva en Pressbyråbutik. 

Rätten till varumärket
Pressbyrån är ett otroligt folkkärt och väletablerat varumärke. Vem har inte handlat glass, biljetter, tidningar o.s.v. där? Som franchisetagare får du tillgång till ett av Sveriges mest kända butikskoncept.

Vi finns överallt
Pressbyrån består idag av ca. 300 butiker. Varje vecka passerar mer än 4,5 miljoner människor en Pressbyrå. Har du besökt en idag?

Gör det du är bra på
För att varje franchisetagare ska kunna fokusera maximalt på drift och försäljning sköter REITAN CONVENIENCE all bokföring och löneadministration.

Du är aldrig ensam
Det mest grundläggande för samarbetet mellan franchisetagaren och Reitan Convenience är att båda har som mål att uppnå bästa resultat. Driften består av Region- och Distriktschefer. Som franchisetagare får man alltid stöd och hjälp av driften. Även om du är egenföretagare har du en stor organisation bakom dig.

Oslagbara inköpspriser
Grunden för Pressbyråns koncept är ett enhetligt varu- och tjänstesortiment samt förmånliga inköpsvillkor. Här har franchisetagaren stor hjälp av inköpsavdelningens nära samarbete med leverantörerna.

Kampanjer som syns
Behöver du trycka upp egna skyltar, beställa mer affischer? Absolut inte, REITAN CONVENIENCE ansvarar för all reklam- och marknadsföring.
Det väl genomtänkta konceptet är något du får på köpet. Inventarierna är både en del av butikskonceptet och en del av varumärket.

Växa i rollen
REITAN CONVENIENCE satsar mycket på information och utbildning eftersom vi vet att detta är en förutsättning för Pressbyråns fortsatta, positiva utveckling!

Genom REITAN CONVENIENCE får du tillgång till ett utbildningsprogram för dig själv och dina anställda. Inför ditt tillträde till butik deltar du i en utbildning som täcker alla delar som du kommer i kontakt med i din roll som franchisetagare.

Vanliga frågor om att vara franchisetagare inom Pressbyrån finner du här