Presentkort, resor, apotek, telefoni, värdeavi

Pressbyrån är oändligt mycket mer än tidningar, mellanmål och kaffe. Bakom varje klarlysande Pressbyrån-skylt bor också en resebyrå, ett litet postkontor och en mobilbutik där du kan köpa både telefon och abonnemang.

Presentkort
Vi har egna presentkort och presentkort till andra butiker/evenemang, kolla in nedan och läs mer.

Resor
Hos oss kan du köpa tåg- och bussbiljetter över hela landet, oavsett vart du ska resa. Det är bara att komma in i någon av våra 300 butiker. Du kan såklart också köpa färdbevis när du ska resa lite kortare. Vi samarbetar bl.a. med Swebus, SJ och din lokaltrafik.

Apotek
Varje Pressbyrån erbjuder ett noga utvalt sortiment av receptfria läkemedel (åldersgräns 18 år). Vi har till exempel huvudvärkstabletter, plåster och nässpray. Behöver du bara pigga upp dig rekommenderar vi en stark kopp kaffe.

Telefoni
På Pressbyrån kan du köpa mobiltelefon med Comviqabonnemang.  Hos oss finner du påladdning till mobilen samt startpaket från nästan alla stora operatörer. Med kontantkort slipper du abonnemangsavgifter och bindningstid. Operatörerna vi tillhandahåller är följande: Comviq, Telia, Lyca, Telenor och Tre.
Vi har även telefonkort med förbetald samtalspott för billiga internationella samtal med IDT. Tänk på att många operatörer erbjuder fri eller begränsad surf i din mobil om du laddar på en högre valör.

OBS! Sedan den 1 augusti 2022 gäller en ny lag som kräver att alla som köper ett nytt kontantkort registrerar sig för att kunna använda det. Det går snabbt att registrera sig, och en fördel är att du kan behålla ditt telefonnummer om du tappar bort din mobiltelefon. Läs mer om registrering av kontantkort här.

Spel & Lotter
Sugen på att ta hem drömvinsten eller skrapa triss i tv-rutan? I alla Pressbyråer kan du köpa skraplotter direkt i kassan. Vi samarbetar med Svenska Spel, Folkspel och Kombispel.  Cirka 120 stycken av våra butiker är dessutom fullskaliga spelombud där du kan ta del av hela Svenska Spels spelsortiment såsom Stryktipset, Måltipset och Oddset.

Skicka paket och frimärke
Du kan köpa Postens frimärken och förfrankerade paket i alla våra butiker. I vissa butiker kan du även skicka paket med DHL eller Privpak Schenker.

Om du är osäker på huruvida du kan skicka paket på din Pressbyrå, om butiken har en viss tjänst tveka inte att ringa butiken eller kontakta servicekontoret. Ni finner kontaktinformation här nedan till både butiken och till servicekontoret.

Värdeavi
På pressbyrån kan du lösa in Värdeavier. Utbetalning kan ske kontant med maxbelopp 2000 kr eller via Swish med maxbelopp 15000 kr. Det går inte att skicka en annan person som bud för utbetalning via Swish, utan du måste själv komma in i butiken.
Vi kan endast lösa in värdeavierna om de är adresserade till dig som privatperson.

Kom ihåg att ta med dig din legitimation!