Presentkort

Presentkort och värdekoder
På Pressbyrån finner du bland annat följande presentkort:

H&M VARIABEL
Hotellkort 500
Hotellkort 1.000
Interflora
Kicks
Lindex
Live It VARIABELT
Nextory 250
Nintendo 150
Norwegian 439
O´Learys VARIABELT
Paygoo VARIABEL
Paygoo RELOAD
Plantagen
Sony Playstation 200
Sony Playstation 400
Spotify 100
Spotify 300
Spotify 600
Ticketmaster VARIABEL
Zalando
Zalando VARIABEL
Zupergift VARIABEL
Zupergift Ent VARIABEL

Vid köp av presentkort tillkommer utöver värdet på presentkort en serviceavgift om för närvarande fem (5) kronor.

Med Pressbyråns egna presentkort kan du handla i någon av våra 300 butiker eller i shoppen här på webben. Presentkortet kan laddas med valfritt belopp mellan 25 och 2000 kronor. Ge en kaffe till kollegan eller en fin present till svärmor! Företag kan beställa presentkort, kolla in länken nedan.

Du som redan har ett presentkort från Pressbyrån kan se ditt saldo och din giltighetstid här. Du kan även beställa presentkort, det läser du mer om här.

När du köper något av presentkorten är det viktigt att du vet att det inte är Pressbyrån som ansvarar för presentkorten, för dess innehåll eller dess värde. Det är presentkortsutfärdaren som ansvarar för det presentkort du köper. Pressbyrån agerar ombud och förmedlar presentkorten. Varje butik väljer sitt eget sortiment. Vid eventuella klagomål eller returer ska du kontakta kortutfärdaren, inte Pressbyrån eller butiken.

Åldersgräns vid försäljning av värdekoder
Reitan har en åldersgräns på 16 år för försäljning av värdekoder (d v s Paysafe och Paygoo Mastercard).
Enligt konsumentköplagen är det inte tillåtet att ingå avtal med personer under 16 år, men ett flertal undantag finns. Har personen tjänat pengarna själv och beloppet är rimligt är försäljningen ok.

Köp av värdekoder sker ofta med större belopp (cirka 500 kronor och uppåt). Reitan har därför beslutat att ha en åldersgräns för köp av värdekoder. Vid behov kan en person som ser ung ut behöva uppvisa legitimation för att styrka sin ålder vid köp av värdekod. Det går också bra att ha en vårdnadshavare med i butiken

Den som är under 18 år och omyndig kan inte själv ingå avtal. Det krävs att förmyndaren, normalt föräldrarna, ger sitt samtycke till det avtal som den omyndige vill ingå för att det ska bli giltigt. Det är upp till den som ingår avtal att försäkra sig om att den andra parten är myndig eller har förmyndarens samtycke. Från 16 års ålder har man rätt att bestämma över pengar som man tjänat själv. Undantagen gäller bara kontantköp. Den som är under 18 år har aldrig rätt att ingå kreditavtal. http://www.konsumentverket.se/Foretag/Avtal-och-villkor/Att-inga-avtal/