Transition Hot Dog

Världsunik korv lanseras i butik – från kött till vego för varje tugga.

Korv med bröd har varit en självklar del av Pressbyråns utbud för svenskar på språng under många decennier. Via vårt living lab PBX tar vi nu nästa stora stora kliv mot framtidens convenience genom Transitionkorven, en unik korv som övergår från köttbaserad till helt växtbaserad för varje tugga du tar.

Transitionkorven finns tillgänglig från och med måndag 11 september hos PBX och följande Pressbyrånbutiker:

Stockholm:
PBX, Albanovägen 8

Pressbyrån Ringen, Götgatan 132/Ringvägen 117
Pressbyrån Odenplan Tunnelbanan
Pressbyrån Östermalmstorg T-Bana / Grev Turegatan
Pressbyrån Tekniska Högskolan T-Bana
Pressbyrån Klarabergsgatan 23, T-Baneplan Sergelstorg
Pressbyrån T-Centralen, Vasagatan
Pressbyrån Hamngatan 32

Göteborg:
Pressbyrån Stigbergstorget 2
Pressbyrån Korsvägen 2
Pressbyrån Centralhuset Huvudstråket

Malmö:
Pressbyrån Malmö Hyllie Stationstorg 15
Pressbyrån Södra Förstadsgatan 12
Pressbyrån Malmö C, Centralstation, Glashallen

Korven som blir godare för varje tugga.

Köttbaserade korvar har utgjort en viktig del av den svenska kosten sedan lång tid tillbaka. Samtidigt vet vi i dag att en stor del av av de globala utsläppen av växthusgaser kommer från köttindustrin. För att utmana synen på den klassiska grillkorven lanserar Pressbyrån därför, via vårt living-lab PBX, Transitionkorven.

Vi vet att många vill ha hjälp med att äta mindre kött men är oroliga för att göra avkall på såväl smaken som upplevelsen. Med Transitionkorven vill vi utmana våra kunder att prova något nytt samtidigt som vi visar att en växtbaserad korv kan vara minst lika god och mättande som en köttkorv när man är på språng, säger Lennart Schultz, Marknads- och kommunikationschef på Reitan Convenience Sverige.

Korven är världens första i sitt slag där den övergår smidigt från att vara helt köttbaserad i ena änden till helt växtbaserad i den andra änden. Den är framtagen i samarbete med Peas of Heaven som har tagit fram den växtbaserade delen av korven och Härryda Karlsson står för köttinnehållet. Även fjälstret är helt växtbaserat.

Transitionkorven ligger oss väldigt nära hjärtat eftersom vi själva kommer från ett köttbolag och har som mål att göra transformationen från kött till vego så enkel och god som möjligt. Vi anser att en förutsättning för att välja vego är att gilla de växtbaserade alternativen mer och då är smaken central – det måste smaka gott, säger Tobias Gerefalk, Key Account Manager på Peas of Heaven.

Framtidens hållbara convenience

Transitionkorven är en innovation från PBX. PBX är Pressbyrån och 7-Elevens living-lab, tillika butik, belägen på universitetsområdet Albano i Stockholm. Med PBX vill vi testa, utmana och prova oss fram för att hitta nya vägar till framtidens hållbara convenience. 

PBX är vårt sätt att utmana både oss själva och conveniencebranschen som helhet för att hitta nya vägar till mer hållbara val. Alla produkter som säljs på PBX är noga utvalda ur en rad hållbarhetskriterier och är anpassade efter planetens gränser. Faktum är att vi i dag säljer en rad produkter på Pressbyrån och 7-Eleven som hade sin början hos oss på PBX, säger Linnéa Borgström, HR- och Hållbarhetsdirektör på Reitan Convenience Sverige.

Transitionkorven berättar om den resa som vi behöver göra med vår matkonsumtion; vi börjar äta korv innehållande kött för att successivt börja öka mängden vegetariskt innehåll. Om framtiden kommer att vara 100 procent vegetarisk återstår att se, vi vill oavsett utmana attityden och visa att en korv kan baseras på annat än bara kött, avslutar Tobias Gerefalk.