Vägen till läsning

Att läsa är en av livets verkliga rikedomar. Det är grunden till lärande, till förståelse för vår omvärld, till förmågan att utveckla ett språk och kommunicera med andra människor. Läsning öppnar också dörren till fantastiska världar. Till skratt, till gråt, till spänning, tankar och idéer. Att kunna läsa är också en viktig komponent för ett demokratiskt samhälle.

Pressbyrån har genom alla år verkat för människors möjligheter till läsning. Redan 1906 sålde våra tidningspojkar tidningar på perronger och i vagnar runt om i Sverige. På det sättet tog intresset för tidningsläsning fart i landet. Vi startade Sveriges första inrikesflyg för att få ut tidningar i hela Sverige, inte bara i storstäderna.Än idag är läsning en av hörnpelarna i vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för att göra läsning tillgänglig för alla. Med över 2500 titlar i vårt sortiment är vi störst på tidningar i Sverige. Målet är att alla ska kunna hitta något läsvärt hos oss.
Dessvärre minskar läsningen i samhället och läsförståelsen i skolan blir sämre, för att hindra den trenden startade vi på Pressbyrån Vägen till läsning. Ett projekt med syfte att öka läslusten i Sverige. Och att med lusten som drivkraft, öppna dörrarna för fler människor till läsningens inspirerande värld. För oss är inte det viktiga vad man läser, utan att man läser. Det är utgångspunkten i hela projektet och kommer genomsyra alla aktiviteter vi genomför.

Nedan kan du se filmen om Vägen till läsning och även läsa om en del av de aktiviteter vi drivit i projektet. I Vägen till läsning samarbetar vi bland annat med Läsrörelsen och En läsande klass.

Du behöver acceptera marknadsförings-cookies för att se youtube-klippet.