Konstnärskoppen

Med Konstnärskoppen vill vi göra Sverige lite vackrare för en stund. Vi gör det med en kaffekopp i limiterad upplaga, skapad av utvalda konstnärer.

I år är det konstnären Estelle Graf som står för designen på kopparna. Estelles konst kännetecknas ofta av djurgestaltningar, färg och fantasi. Målningarna kan beskrivas som satirer på de förkonstlade metoder människan använder för att dölja sina instinkter och arv.

– Det är en stor ära för mig att ha fått göra Konstnärskoppen i år. Framförallt betyder det jättemycket att få möjligheten att möta människor i hela Sverige med något jag skapat. Projektet har varit speciellt och inspirerande eftersom kopparnas cylinderform gör att det inte finns någon tydlig början och slut, vilket gör att inget blir som man tror. Det känns pirrigt att tänka på att folk ska gå runt med sitt kaffe med mitt motiv på stan, säger Estelle Graf.

Estelle Graf är även aktuell med en utställning på Hasselbacken och 2024 har hon sin första utställning i Seoul i Korea. Hon är även medgrundare till galleriet WAY på Odenplan som under hösten har ett samarbete med Designtorget där man erbjuder en plattform till nya skandinaviska designers och formgivare.

Kopparna kommer att finnas i alla Pressbyråns butiker runt om i Sverige under vecka 43-45.

Vilka associationer just du får när du upplever konstverket kan vi inte veta, men vi hoppas att du känner något starkare än när du tittar på din gamla vanliga take-away-mugg. 

Vill du läsa mer om Estelle Graf och hennes konst, kika in på hennes hemsida här.

Vem vill du ska skapa nästa konstnärskopp? Maila oss ditt tips via länken nedanför och berätta gärna varför du gillar den konstnären så mycket!

Maila oss här