Konstnärskoppen

Med Konstnärskoppen vill vi göra Sverige lite vackrare för en stund. Vi gör det med en kaffekopp i limiterad upplaga, skapad av utvalda konstnärer.

Först ut är konstnären Matthias van Arkel. För Konstnärskoppen har Matthias skapat en färgstark skulptur som översatts till en kaffekopp.

Matthias konst har beskrivits som ett utforskande av gränslandet mellan måleri och skulptur. Med avstamp i konsthistorien och måleriets arv, driver Matthias på begreppen och utmanar definitionerna av vad som kan betraktas som måleri. 

Hans huvudsakliga material är silikon som han genom en intuitiv, men samtidigt mycket noggrann process formar till verk vars former och färger för tankarna till godis, eller blöta kläder beroende på färgsättning och komposition. Resultatet är mycket färg, ytor med ett taktilt anslag som man vill ta på och som upplevs i blicken som både tunga och glatta att handskas med, stryktåliga och känsligt handgjorda.

Vilka associationer just du får när du upplever konstverket kan vi inte veta, men vi hoppas att du känner något starkare än när du tittar på din gamla vanliga take-away-mugg. 

Vill du läsa mer om Matthias van Arkel och hans konst, kika in på hans hemsida här.

Vem vill du ska skapa nästa konstnärskopp? Maila oss ditt tips via länken nedanför och berätta gärna varför du gillar den konstnären så mycket!

Maila oss här