Kaffe

På Pressbyrån älskar vi kaffe. Allt kaffe på Pressbyrån är noga utvalt och det är både Krav- och Rainforest Alliance certifierat. Det är smakrika, mörkrostade kaffebönor från Gevalia som bidrar till ett hållbart jordbruk, skydd av miljön och omsorg om odlarna. 

Kaffebönan som används är Gevalia Professional Organic. Ett fylligt och smakrikt kaffe med välbalanserad smak och inslag av mörk choklad.

Espresso är en intensiv kaffeupplevelse. Den är 40ml, men du kan självklart göra en dubbel. Espresson har en djup mörk färg och toppas av en ljus crema som täcker hela ytan, och är även basen för Cappuccino och Latte. Cappuccino har fördelningen 33% espresso/33% mjölk/33% mjölkskum. Cappuccinon har ett tjockt och krämigt mjölkskum. Latte är vår mildaste kaffeprodukt och den består av 20% espresso och 80% mjölk med en liten krämig skumkrona överst. Espressobönan som används är Gevalia Professional Espresso Aroma Oro, en generös norditalienare av 100% Arabicabönor med  smakinslag av kanel och choklad.

 

Rainforest Alliance

En gård som är certifierad enligt Rainforest Alliance odlar kaffe på det sätt som det växer naturligt – tillsammans med andra träd och buskar. Det hindrar skövling och hjälper till att bevara biologisk mångfald. Produktionen får inte förorena miljön och inte skada djurlivet vid odlingen. Våtmarker skyddas och man minskar användningen av vatten i hanteringen av kaffebönorna.
I Rainforest Alliance-certifieringen ställs krav på värdiga och säkra arbetsförhållanden för dem som arbetar på odlingen. Dessutom ställs krav på levnadsförhållandena för arbetarna och deras familjer. Det ska bland annat finnas rent, säkert dricksvatten, läkarhjälp, mediciner och barnen ska ha tillgång till skolor. Genom att certifiera sina odlingar får odlaren bättre betalt för kaffet, eftersom det är etiskt och ekologiskt sunt odlat, och dessutom håller högre kvalitet. För att se till att allt går rätt till inspekterar auktoriserade oberoende kontrollanter odlingarna så att de lever upp till kraven. Läs mer på rainforest-alliance.org