Kaffe

På Pressbyrån älskar vi kaffe! Allt kaffe du dricker från Pressbyrån har vi själva tagit fram som både är Fairtrade och ekocertifierat. Kaffet i våra butiker är exklusivt framtaget och finns enbart att köpa på Pressbyrån.

Hur smakar kaffet?

Automatiska maskinen

I den automatiska maskinen använder vi bönor som är varsamt rostade och har en smak av mörka bär, vanilj och en behaglig eftersmak av kakao. Bönorna odlas i Peru, Nicaragua och övriga Syd- och Centralamerika. 100% Arabicabönor. Magiskt gott!

Espresso/Cappuccino/Latte

Espresso är en intensiv kaffeupplevelse på 40ml. Självklart kan du göra en dubbel om du önskar. Espresson har en djup mörk färg och toppas av en ljus crema som täcker hela ytan, och är även basen för Cappuccino och Latte.

Cappuccino har fördelningen 33% espresso/33% mjölk/33% mjölkskum. Cappuccinon har ett tjockt och krämigt mjölkskum till skillnad från Latte som är vår mildaste kaffeprodukt. Latten består av 20% espresso och 80% mjölk med en liten krämig skumkrona överst.

Bryggkaffe

Även vårt bryggkaffe är av Arabicabönor med en påtaglig fyllighet och nyanserade rosttoner med inslag av mörk choklad och kakao. Bönorna odlas i Syd/Centralamerika.