Kaffe

På Pressbyrån älskar vi kaffe. Vi  serverar kaffe från färskmalda bönor. Kaffet är noga utvalt och kommer från Rainforest Alliance certifierade gårdar. 

Vårt bryggkaffe är harmoniskt med mycket smak. Det görs på ett mörkrostat kaffe med mogen, fruktig smak. De härliga kaffebönorna mals och bryggs till kaffe åt dig för att ge ett så färskt kaffe som möjligt. Espresso är en intensiv kaffeupplevelse. Den är 40ml, men du kan självklart göra en dubbel. Espresson har en djup mörk färg och toppas av en ljus crema som täcker hela ytan, och är även basen för Cappuccino och Latte. Cappuccino har fördelningen 33% espresso/33% mjölk/33% mjölkskum. Cappuccinon har ett tjockt och krämigt mjölkskum. Latte är vår mildaste kaffeprodukt och den består av 20% espresso och 80% mjölk med en liten krämig skumkrona överst. Kaffebönan som används är Gevalia Professional 1853 som är ett harmonisk kaffe med stor personlighet. Eldigt, med mogen fruktig smak av mörka bigarråer och läckra toner av kola och mjölkchoklad.

Espresso, Latte och Cappuccino-bönan är Gevalia Mastro Lorenzo Aroma Napoletano och kommer från ett av Italiens främsta rosterier som levererat bönor till italienska hem och restauranger i generationer. Ett kaffe med bra balans i angenäm syditaliensk stil. Stark espresso med mycket smak.

Rainforest Alliance

En gård som är certifierad enligt Rainforest Alliance odlar kaffe på det sätt som det växer naturligt – tillsammans med andra träd och buskar. Det hindrar skövling och hjälper till att bevara biologisk mångfald. Produktionen får inte förorena miljön och inte skada djurlivet vid odlingen. Våtmarker skyddas och man minskar användningen av vatten i hanteringen av kaffebönorna.
I Rainforest Alliance-certifieringen ställs krav på värdiga och säkra arbetsförhållanden för dem som arbetar på odlingen. Dessutom ställs krav på levnadsförhållandena för arbetarna och deras familjer. Det ska bland annat finnas rent, säkert dricksvatten, läkarhjälp, mediciner och barnen ska ha tillgång till skolor. Genom att certifiera sina odlingar får odlaren bättre betalt för kaffet, eftersom det är etiskt och ekologiskt sunt odlat, och dessutom håller högre kvalitet. För att se till att allt går rätt till inspekterar auktoriserade oberoende kontrollanter odlingarna så att de lever upp till kraven. Läs mer på rainforest-alliance.org