Vi stöttar pressfriheten

Under coronapandemin påverkas vi av vad som sker i andra länder. Därför behöver vi ett fritt flöde av tillförlitlig information över landsgränserna. Vi behöver stå upp för yttrande- och pressfriheten, den behövs för att minska smittspridningen och rädda liv. 


Enligt Reportrar utan gränser lever minst två tredjedelar av världens befolkning i länder där myndigheter censurerar tidningar. Pressbyrån har alltid arbetat för att få ut nyheter och tryckta medier till svenska folket och vill därför uppmärksamma den här dagen på olika sätt. Det gör vi genom att stödja Reportar utan gränsers hårda arbete.

– Tidningar och magasin är och har alltid varit en stor del i vår verksamhet där vi aktivt jobbar med att främja press- och yttrandefriheten på de sätt vi kan. Att stödja Reportrar utan gränsers viktiga arbete för fri press känns minst lika betydelsefullt för oss idag som 1905, då Pressbyrån bildades av samma anledning, nämligen att värna om det fria ordet, säger Lennart Schultz, kommunikationschef på Pressbyrån.

Pressbyrån firar Pressfrihetens dag med halva priset på alla magasin den 4:e maj

Yttrandefriheten tillhör en av de de mest grundläggande fri- och rättigheterna i ett demokratiskt samhälle. Den innebär möjligheten att uttrycka sin åsikt och bilda opinion i olika frågor. För att rätten att yttra sig även ska få spridning är företag som Pressbyrån viktiga för att tryckt media ska kunna distribueras. Att många ges möjlighet att läsa är också en förutsättning för att journalister ska kunna fortsätta att genomföra sitt viktiga arbete.

Stötta pressfriheten genom att köpa (garanterat ocensurerade) tidningar och magasin till halva priset på alla våra Pressbyrån-butiker den 4:e maj. Du kan även handla ditt favoritmagasin online i tidningsbutiken och välj bland 2500 titlar.

Delar av intäkterna går till Reportrar utan gränsers arbete för fri och oberoende press runtom i världen. Läs mer om det viktiga arbetet för pressfrihet på reportrarutangranser.se.