Pressbyrån - Mellanmål för alla smaker

Många behöver det och många äter det – det som Pressbyrån kallar mellanmål. De flesta äter någon typ av mellanmål eller mindre mål under dagen, även om de inte direkt kallar det för mellanmål. De allra vanligaste mellanmålen är frukt, macka, kaffe, yoghurt och liknande. Allt detta har Pressbyrån, men dessutom är det många som gärna tar en chokladbit, en korv, en kanelbulle eller något annat som man i vanliga fall inte definierar som mellanmål. Poängen är att många vill ha just det som Pressbyrån erbjuder - mellanmål för alla smaker.

I januari startade Pressbyrån en kampanj som är som människor är som mest.

I början av varje år matas vi med reklam för hälsosamma produkter, bantningsmetoder och gymkort. Pressbyrån går i sin senaste kampanj en annan väg för att lyfta fram alla hälsosamma mellanmål och stora utbud att välja på och vi leker med nyårslöftet som företeelse. 

 

Lyssna på Pressbyråns radioreklam om mellanmål januari 2014 genom att klicka här

Pressbyråns kampanj i sociala medier och webb januari 2014: 

Definition av mellanmål enligt Wikipedia
Mellanmål enligt Wikipedia » 

Mellanmål är ett mindre mål mat som äts mellan huvudmålen frukost, lunch eller middag. Ett mellanmål är något som passar för stunden; någon vill ha något nyttigt, vissa något litet, andra något lite större. Oavsett vilket är valet fritt. Mellanmål har många smaker.

Vanligen rör sig ett mellanmål inte om en lagad varm måltid, utan består exempelvis av en frukt eller smörgås. Mellanmål kan vara bra för att hålla blodsockret på jämn nivå och för att undvika småätande. Bästa mellanmål är individuellt för var och en, baserat på exempelvis tycke och smak och egna förutsättningar som hur mycket man äter i övrigt, motionerar, förbränner med mera. Godis anses vanligen inte vara ett fullgott mellanmål.

Organiserade och kollektivt intagna mellanmål är kanske särskilt vanliga inom barnomsorg och skola.