Vinnare i Bamsetävling

I samband med att Pressbyrån under hösten lanserade ett unikt Bamsealbum anordnade vi en tävling där vi uppmuntrade barn och unga att skriva en egen Bamsenovell och skicka till oss. Tävlingen är nu avslutad.

Att skriva och slutföra en berättelse är en bedrift i sig, så stort tack och grattis till alla som skickade in bidrag. Det har varit otroligt svårt att välja ut enstaka favoriter men till slut hittade vi ett par berättelser som fängslade oss lite extra.

1:a pris  Ester Frid, 10 år 

Vinnare av en årsprenumeration på valfri tidning från Egmont Publishing + en gottepåse ihop plockad av Pressbyrån

Ester vinner med följande motivering:

”Esters tolkning av serien använder sig av ett klassiskt deckargrepp, en så kallad Flash forward. Man kastas rakt in i en märklig situation från berättelsens slut – Vargen som sitter fast i skorstenen – och sedan reder berättelsen ut hur det kunde bli på det viset.

   Det är ett avancerat och originellt sätt att omtolka serien och till detta kommer att Ester låter Vargen vara huvudperson och bara kortfattat återberätta Bamses bedrift. Även detta är nyskapande och säkert helt i Vargens smak.

   Det är ytterst begåvat av en 10-åring att på detta sätt tänka utanför lådan och förändra hela berättelsens ton och tyngdpunkt genom att berätta den från ett oväntat håll och därmed kasta nytt ljus över förloppet. Till detta kommer ett par roliga egna refektioner, som varför det inte finns Dunderhonung för vargar.

   Ovanpå allt detta väljer Ester att skriva i Jag-form utifrån Vargens perspektiv och kraschar berättelsens fjärde vägg genom att låta Vargen vända sig till det Du som är läsaren. Sammantaget en hel klunga med originella grepp i en berättelse nedkokad till blott två sidor. En solklar vinnare!” / John Ajvide Lindqvist

 

2:a pris Andrea Svensson, 9 år

3 valfria tidningar från Egmont Publishing + en gottepåse ihop plockad av Pressbyrån.

 

3:e pris Yrsa Bergström, 9 år

3 valfria tidningar från Egmont Publishing + en gottepåse ihop plockad av Pressbyrån.

 

Vinnarna kontaktas av Pressbyrån.

 

Låt fantasin flöda och fortsätt skriva!

Bamsekramar från juryn

/ Lennart Schultz, Pressbyrån

Jonas Lidheimer, Egmont Publishing

Charlotta Borelius, Egmont Publishing

John Ajvide Lindqvist, författare